Otkriveni detalji eksplozije u Zagrebu: Mladić bacio bombu pod Smarta pa i sam nastradao

Izvor: B92, 12.Sep.2021, 17:44

Otkriveni detalji eksplozije u Zagrebu: Mladić bacio bombu pod Smarta pa i sam nastradao

Zagrebačka policija pritvorila je 21-godišnjaka kojeg sumnjiči za bacanje bombe pod auto u Stenjevcu u ranim noćnim satima u četvrtak.

Policija sumnjiči mladića za nedozvoljeno posedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari i za dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom, prenosi "Jutarnji list".

Prema policijskom izveštaju, mladić je 9. septembra oko 2.15 sati došao do automobila marke Smart Fortwo zagrebačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << registarskih oznaka, u vlasništvu 47-godišnjaka, koji je bio parkiran u Zagrebu u Stenjevečkoj ulici. Sa sobom je doneo ručnu bombu modela BRM pa je aktivirao izvadivši osigurač i bacivši je pod automobil nakon čega se dao u beg trčeći Stenjevečkom ulicom ka istoku.

Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je osumnjičeni povređen prilikom bega od same eksplozije, a lekarska pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh gde je utvrđeno da je teško povređen.

U eksploziji je oštećeno podvozje Smarta, prednje vetrobransko staklo i pneumatici vozila, a oštećena su i druga vozila: VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, na kojem je oštećena zadnja leva strana karoserije, zatim kombi vozila marke VW Crafter zagrebačkih registarskih oznaka na kojem je probušen zadnji desni pneumatik i mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a na kojem je oštećena zadnja desna strana karoserije.

Zagrebačka policija je 21-godišnjaka, nakon završenog kriminalističkog istraživanja, predala pritvorskom nadzorniku, a Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu podnela poseban izveštaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.