Otkrivena tajna o Windowsu 10

Izvor: Mondo, 07.Maj.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena tajna o Windowsu 10

Zapravo, Microsoft ju je sam "otkrio"; samo je trebalo dešifrovati je.

Foto: ScreenShot/YouTube/Microsoft.

Zašto se Windows 10 zove baš Windows 10, a ne Windows 9, kako smo svi očekivali? Tokom jeseni 2014. godine, na prvom predstavljanju novog operativnog sistema dobili smo "mlak" odgovor da je Windows One ime bilo iskorišćeno, a da Windows 9 nije bilo adekvatno ime za OS koji se "rasteže" na sve platforme.

Na poslednjoj prezentaciji Windowsa 10, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koja je održana u San Francisku, tokom Build 2015 konferencije, jedan od direktora zaduženih za razvoj Windowsa otkrio je zašto se zaista Windows 10 zove tako. Na majici koju je nosio u delovima Windows logotipa šifrovano su stajale poruke o imenu Windowsa 10. Dešifrovao ih je Kevin Gose i evo šta je stajalo u svakom od ta četiri dela:

- Postoji 10 tipova ljudi u svetu (ovo je programerska fora koja se odnosi na činjenicu da je 10 binarni oblik 2)

- Zato što je 7 pojelo 9 (fora sa brojanjem ... 7, 8, 9 - izbrojte na engleskom, naglas)

- "Čestitamo što ste jedni od prvih!"

- "Windows Insideri pomogli su nam da oblikujemo budućnost. Razgovarajte s nama @ Windows".

Eto, sad i zvanično znate zašto se Windows 10 zove baš tako!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.