Otkrivena nova vrsta minijaturnog dinosaurusa

Izvor: Blic, 04.Okt.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena nova vrsta minijaturnog dinosaurusa

Nova vrsta dinosaurusa veličine kućne mačke, koji je opisan kao neverovatna mešavina ptice, vampira i bodljikavog praseta otkrivena je među fosilnim ostacima u Južnoj Africi.

Paleontolog Univerziteta u Čikagu Pol dereno, koji je objavio ovo otkriće u sredu, kazao je u jednom intervjuu da je ovog malenog dinosaurusa otkrio još 1983. godine.

On je nabasao na ovo otkriće još dok je bio student i radio istraživanja na Harvardu, te da je odmah bio svestan da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radi o novoj vrsti, ali je tada odlučio da se posveti nekim ambicioznijim projektima, zbog čega je priča o "jakoj vilici Afrike", kako još zovu ovog dinosaurusa, morala da sačeka.

Dinosaurus neobičnog izgleda živeo je pre 100 do 200 miliona godina, imao je težinu manje pitome mačke, a visina mu je bila svega 30 centimetara. Imao je jaku vilicu, tupi kljun i izražene zube oblika bodeža.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.