Otkrivena misterija Hičkokovih ptica

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2011, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena misterija Hičkokovih ptica

Alfred Hičkog bio je inspirisan stvarnim događajem kada je radio svoj čuveni film "Ptice", a naučnici sada tvrde da su otkrili šta je dovelo do toga da se ova pernata stvorenja okrenu protiv ljudi.

Naime, Hičkok je radnju "Ptica" iz 1963. bazirao na bizarnom događaju koji se dogodio u Kaliforniji kada je jato ptica iznenada počelo da se zaleće u prozore kuća na području zaliva Monterej.

Grupa naučnika tvrdi da su ptice "poludele" pošto su se otrovale toksičnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << planktonima koje su pojele. Naučnici su teoriju razvili pošto su proučili sadržaj stomaka nekih od životinja iz mora iz perioda kada se ovaj incident dogodio 1961. godine.

Tom prilikom otkrili su toksičnu algu na tri četvrtine planktona kojima su se ptice hranile, a koja izaziva oštećenje nerava što dalje dovodi do spazama, dezorijentacije i na kraju smrti otrovanih ptica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.