Otkrivena glavna tema sastanka misteriozne tajne družine

Izvor: B92, 06.Jun.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena glavna tema sastanka "misteriozne tajne družine"

Sastanci Bilderberg grupe su uglavnom van domašaja javnosti, ali je Gardijan uspeo da dođe do informacija o tome šta je bila glavna tema “tajnog društva“.

Šef Rajanera Majkl O’Liri je pristao bar da sasluša novinara Čarlija Skeltona, što je prethodno odbio kanadski ministar finansija Bil Morno.

Skelton: Šta je bila prva tema u ovogodišnjoj agendi?

O’Liri: Trampova administracija, izveštaj o napretku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Skelton: I kakva je “presuda“ Bilderberg grupe?

O’Liri: Rekao bih... umerena... Uradio je neke stvari, ali ima još mnogo da se radi.

Skelton: Da li je sastanak bio koristan?

O’Liri: Apsolutno. To je uvek veoma korisno.

Novinar Gardijana je potom izneo svoje viđenje ovakvih odgovora.

“Vredi zapitati se šta znači ’veoma korisno’ za nemilosrdnog šefa kompanije koja zarađuje više od 1,5 milijardi dolara godišnje, za industrijskog lobistu koji je ekologe jednom nazvao lažljivim seronjama i vlasnika konja pod imenom ’Vladaj svetom’“, naveo je Skelton.

U nastavku analize odgovorio je na pitanje koje je postavio u prethodnom izlaganju.

“Za šefove Rajanera, Bajera, AXA, Erbasa, Lazarda, Gugla, ’korisno’ zapravo znači ’finansijski vredno’. Ako želite da znate zašto je recimo O’Liri bio tu, odgovor leži u prirodi zveri. Bilderberg je uključen u najviše nivoe visokih finansija i obaveštajnih struktura, tu su bila i dvojica bivših šefova CIA Dejvid Petreus i Džon Brenan – oni danas rade u privatnom sektoru. Na najdubljem nivou analize, ova grupa dominira transnacionalnim finansijama i velikim biznisom. Konferenciji je predsedavao direktor HSBC, blagajnik je direktor Dojče banke, a administrativno telo vodi viši savetnik u Goldman Saksu“, istakao je Skelton.

Sastanak Bilderberg grupe je održan u američkoj državi Virdžiniji, u mestu Čentili, koje se nalazi na svega tridesetak kilometara od Bele kuće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.