Otkrivena banda čiji je šef finansirao napad u SAD

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena banda čiji je šef finansirao napad u SAD

Španska policija saopštila je da je otkrila kriminalnu bandu specijalizovanu za lažne kreditne kartice, a koju je vodio Alžirac.

Alžirac je ranije osuđen da je finansirao organizovanje napada 11. septembra 2001. u SAD.

Policija je navela da je u Madridu uhapsila 19 osoba koje su pravile lažne kreditne kartice na osnovu podataka korisnika uzetih na darknetu koji nije vidljiv na običnim pretraživačima.

Korisnici tih kartica su na taj način uzimali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novac iz bankomata i plaćali račune u prodavnicama.

Šef bande, Alžirac (49) čije ime nije saopšteno, koristio je taj način za finansiranje napada u SAD u kojima je stradalo gotovo 3.000 ljudi. Alžirac je bio osuđen u Španiji ali se ne zna koliko je dugo bio u zatvoru i kada je oslobođen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.