Otkrivena NAJVEĆA TAJNA našeg nobelovca?! Ustaše su mu nudile SVE, ali je ipak PODRŽAO DRAŽU

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena NAJVEĆA TAJNA našeg nobelovca?! Ustaše su mu nudile SVE, ali je ipak PODRŽAO DRAŽU

Srpski nobelovac i proslavljeni pisac Ivo Andrić živeo je i umro sa mnogo tajni, a jedna od njih je i ta da je navodno bio član pokreta Dragoljuba Draže Mihailovića.

Kao jugoslovenskom poslaniku u Berlinu, u vreme napada na Jugoslaviju kao Hrvatu mu je nuđeno da se priključi diplomatskoj službi Pavelićeve države, on je to odbio i odlučio je da ratne godine provede u Beogradu.

I dok rat bukti, Andrić stiže u Beograd i 1. juna 1941. nastanjuje se u podstanarsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sobu advokata Brane Milenkovića, u stanu na prvom spratu u Prizrenskoj ulici broj 7.

Dokument o saradnji Ive Andrića i Dražinog pokreta nalazi se u njegovom partijskom dosijeu, a njegov flert sa Ravnom gorom Kosta St. Pavlović, diplomatski činovnik u knjizi "Poezija i proza" gde se tvrdi da je Andrić pismenom porukom pružio podršku Dragoljubu Mihailoviću Draži.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SUSRET SA ISTORIJOM: Andrić bio član Dražinog pokreta

Izvor: Večernje novosti, 03.Mar.2019

Kakve su bile veze slavnog nobelovca sa ravnogorcima i njihovim vođom generalom Mihailovićem. Jedini dokument o saradnji nalazi se u njegovom partijskom dosijeu TAKAV je život da čovek često mora da se stidi onoga što je najlepše u njemu i da upravo to skriva od sveta,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.