Otkriven tunel u kome su bili taoci: Evo šta je pronađeno FOTO

Izvor: B92, 21.Jan.2024, 00:08

Otkriven tunel u kome su bili taoci: Evo šta je pronađeno FOTO

Na kraju kilometarskog tunela u kome su bile postavljene mine u Pojasu Gaze, izraelski vojnici su otkrili skučene ćelije u kojima je Hamas držao oko 20 talaca.

Izraelska vojska je pronašla pet uskih prostorija iza metalnih rešetki, toalete, dušeke, pa čak i crteže deteta taoca koje je oslobođeno tokom novembarskog primirja, rekao je portparol izraelska vojske Danijel Hagari, preneo je Rojters.

U trenutku kada je otkriven tunel, nije pronađen nijedan talac. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojska je objavila fotografije iz podzemnog lavrinta i navela da je dovela novinare da dokumentuju postojanje tunela, pre nego što su ga uništili.

Ulaz u tunel, rekao je Hagari, nalazio se u kući pripadnika Hamasa u gradu Kan Junis na jugu Gaze, gde se Izrael poslednjih nedelja fokusirao na borbu protiv palestinske islamističke grupe.

"Vojnici su ušli u tunel gde su naišli na teroriste, sukobili su se sa njima i eliminisali teroriste", rekao je Hagari.

Tunel je imao zaštitna vrata i u njemu se nalazio eksploziv, dodao je on.

"Prema svedočenjima, oko 20 talaca je držano u ovom tunelu u različito vreme u teškim uslovima bez dnevne svetlosti, u vazduhu sa malo kiseonika i strašnoj vlazi koja otežava disanje", naveo je Hagari.

Neki od talaca koji su se tamo nalazili oslobođeni su tokom jednonedeljnog primirja postignutog uz posredstvo Katara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.