Otkriven spomenik patrijarhu Pavlu

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven spomenik patrijarhu Pavlu

Partijarh Pavle bio je čovek koji je u jednom teškom vremenu i iskušenju bio glas razuma, glas Božji, putokaz jednog ispravnog života i razmišljanja, izjavio je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, prilikom otkrivanja spomenika pokojnom poglavaru Srpske pravoslavne crkve na platou ispred Crkve Svetog Marka.

Na godišnjicu smrti patrijarha Pavla, ne mogu a da se ne setim njegovog odgovara na pitanje novinarke "kada će nama Srbima biti bolje", on je kratko >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << razmislio i rekao "kada mi budemo bolji", rekao je Selaković.

"Ovo je spomenik čoveku koji se u teškom vremenu trudio da svojim činjenjem, sve nas učini makar malo boljim", naveo je Selaković.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da se patrijarh Pavle izdigao iznad svoje uloge u crkvi i na taj način svima pokazao put "koji treba da sledimo".

"Podizanjem ovog spomenika nismo ispunili skroz svoju obavezu, ispunićemo je onda kada se kao ljudi budemo ponašali u skladu sa onim kako je on živeo, govorio, i u skladu sa onim kako nas je učio", izjavio je Vesić.

Spomenik patrijarhu Pavlu je delo vajara Zorana Maleša i nalazi se na platou ispred Crkve Svetog Marka.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Otkriven spomenik patrijarhu Pavlu (FOTO)

Izvor: Danas, 15.Nov.2018

Partijarh Pavle bio je čovek koji je u jednom teškom vremenu i iskušenju bio glas razuma, glas Božji, putokaz jednog ispravnog života i razmišljanja, izjavio je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, prilikom otkrivanja spomenika pokojnom poglavaru Srpske pravoslavne crkve...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.