Otkriven identitet dečaka sa snimka ID

Izvor: B92, 04.Jan.2016, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven identitet dečaka sa snimka ID

London -- Dečak koji se pojavljuje u najnovijem snimku Islamske države rođen je u Velikoj Britaniji, prenosi “Independent“.

Kako se navodi, dečak se zove Isa Dare i on je sin Kadije Dare, žene koja je 2012. godine napustila London i pridružila se Islamskoj državi.

To je za medije potvrdio dečakov deda Henri Dare, koji je naveo da je veoma zabrinut zbog toga što se dečak pojavljuje na snimku.

“Bio sam iznenađen kada sam video fotografiju. To >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je definitivno on. Naravno da sam zabrinut, ali ja ništa ne mogu da uradim. Nisam ljut, samo se nadam da neko pokušava da ih vrati nazad“, rekao je on.

Kadija Dare, ranije poznata kao Grejs, odrasla je u Londonu u hrišćanskoj porodici.

Veruje se da je preko interneta stupila u kontakt sa džihadistima i otputovala u Siriju, gde se 2012. godine udala za borca ID iz Švedske.

Ona je povezana i sa dvojicom muškaraca koji su ubili vojnika Lija Rigbija u Vulviču 2013. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DŽIHAD KLINAC Utvrđen identitet dečaka islamiste, KALAŠNJIKOV VEĆI OD NJEGA

Izvor: Blic, 05.Jan.2016, 10:05

Dečak koji se pojavljuje u najnovijem snimku Islamske držžave, u kojem se govori kako će džžihadisti ubiti nevernike, sin je Britanke koja je prešla u islam i pridružžila se toj radikalnoj organizaciji, pišu britanski mediji...Takozvana Islamska država je tokom vikenda objavila video u kojem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.