Otkrivanje spomenika ruskom arhitekti Krasnovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivanje spomenika ruskom arhitekti Krasnovu

U Beogradu će 9. decembra biti otkriven spomenik ruskom arhitekti Nikolaju Krasnovu.

Kako prenosi Beoinfo, u organizaciji grada Beograda i gradskog Sekretarijata za kulturu, u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta "Dadov", spomenik će biti otkriven u parku Mali Tašmajdan, odmah preko puta jednog od njegovih najznačajih projekata u Beogradu, Arhiva Srbije.

Autor spomenika je vajar Nebojša Savović Nes, čiji je rad izabran na konkursu kao idejno rešenje za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spomenik Krasnovu.

Među delima koja se mogu svrstati u istoriju i bisere srpske arhitekture, a koje je projektovao arhitekta Krasnov, jesu, pred Arhiva Srbie, zgrada Ministarstva finansija, zatim obnova Crkve Ružice na Kalemegdanu, unutrašnje uređenje Doma Narodne skupštine Srbije i druge značajne građevine.

Povodom ove svečanosti, u Beograd dolazi visoka delegacija Državne Dume Ruske Federacije, Grada Moskve i Grada Jalte, praunuk slavnog arhitekte, kao i brojni poznavaoci dela Krasnova, kaže se u saopštenju Beoinfa.

Za njih će čelnici Grada Beograda 9. decembra organizovati prijem u Starom dvoru, gde će biti otvorena izložba "Nikolaj Krasnov"”, uz dramski prikaz po tekstu Milovana Vitezovića, a u režiji Slavenka Saletovića.

Projekcija dokumentarnog filma "Od dužnosti i zakletve ne odstupaj"” planirana je poslepodne u Omladinskom pozorištu "Dadov”".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.