Otkriti nalogodavce ubistva Slavka Ćuruvije

Izvor: Beta, 14.Jan.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriti nalogodavce ubistva Slavka Ćuruvije

BEOGRAD, 14. januara 2014. (Beta) - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozdravilo je u utorak hapšenje bivših pripadnika Državne bezbednosti Ratka Romića i Milana Radonjića, osumnjičenih za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

U saopštenju NUNS je ocenio da se hapšenjem Romića i Radonjića otvara mogućnost da u sudskom procesu bude utvrdjeno ko su izvršioci tog gnusnog zločina.

NUNS smatra da je još važnije otkriti nalogodavce, naročito imajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << u vidu činjenicu da je Državna bezbednost bila služba za čije funkcionisanje je direktno odgovorna država.

Hapšenje pripadnika Državne bezbednosti pozdravilo je i Udruženje novinara Srbije (UNS), ocenivši da je danas veliki dan za srpsko novinarstvo.

U saopštenju UNS je izrazio očekivanje da će konačno pred lice pravde biti izvedeni svi izvršioci i nalogodavci ubistava Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, i da će biti rasvetljene okolnosti smrti Dade Vujasinović.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNS - NUNS: Otkriti sve odgovorne

Izvor: B92, 14.Jan.2014

Beograd -- UNS i NUNS pozdravili hapšenje bivših pripadnika DB Ratka Romića i Milana Radonjića, osumnjičenih za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije...U saopštenju NUNS je ocenio da se hapšenjem Romića i Radonjića otvara mogućnost da u sudskom procesu bude utvrđeno ko su izvršioci...

Nastavak na B92...

Konkretan pomak u rasvetljavanju ubistava novinara

Izvor: EurActiv Srbija, 14.Jan.2014

Hapšenjem dvojice bivših operativaca Državne bezbednosti osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nakon 14 godina učinjen je prvi konkretan pomak u rasvetljavanju ubistava novinara počinjenih pre više od decenije. Za sada, medjutim, nije u potpunosti razjašnjeno ko je bio nalogodavac...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.