Otkrili svoju taktitku? PVO su namerno na periferiji

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 16:31

Otkrili svoju taktitku? PVO su namerno na periferiji

Ukrajina za sada ne može da instalira sisteme protivvazdušne odbrane van gradova, jer će to omogućiti neprijatelju da otkrije rupe u odbrani.

To je saopštio Jurij Ignat, portparol Ratnog vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine.

Ignat, upitan da li je moguće oboriti rakete i bespilotne letelice pre nego što uđu u naseljema mesta, kako dronovi ne bi padali na kuće, istakao da zemlja ima stare sovjetske sisteme PVO i one koje su isporučili zapadni partneri, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali to nije dovoljno da "se napravi prsten PVO oko Ukrajine kako se ni miš ne bi provukao".

"Imamo ogromnu liniju fronta - skoro 2,5 hiljada kilometara“, rekao je on, citira TSN.

Predstavnik Oružanih snaga Ukrajine rekao je da su na periferijama gradova raspoređeni različiti sistemi PVO, dok su dalje mobilne grupe. On je napomenuo da su sistemi protivvazdušne odbrane postavljeni gusto, kako bi se uništili neprijateljski ciljevi. "Sada ne postoji drugi način, osim da se sistemi PVO postave bliže naseljima“, zaključio je Ignat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.