Otklanjanje posledica nevremena u Gornjem Milanovcu

Izvor: RTS, 11.Jul.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otklanjanje posledica nevremena u Gornjem Milanovcu

Nakon nevremena koje je u subotu, u Gornjem Milanovcu, donelo velike količine vode u sela pod Rudnikom, na terenu su svi timovi i raspoloživa mehanizacija. Počela je sanacija oštećenih objekata i puteva.
Stoka im je ostala sa druge strane reke, ka njivama još ne mogu da prođu. Put mora da se popravi, kaže Čedo Milovanović iz Trudelja.

Mašine su na terenu, bruje selom već treći dan. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U Trudelju se čiste, produbljuju korita potoka i reka, nasipaju putevi.
Kamenje i šoder u poljima pod žitaricama, u njivama. U susednom Dragolju gde je prošla nabujala reka kupus se jedva primećuje.
Voda je odnela tri mosta, a do osam kuća još se teško prelazi.
Saniraju se posledice nevremena i u Dragolju. Prave se privremeni prelazi.
U rudničko-kačerskim selima kažu ne pamte da su potoci nanosili toliko štete. Brinu za useve, ali i kako da prehrane stoku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.