Otkazana posebna sednica Parlamenta

Izvor: RTS, 23.Okt.2009, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazana posebna sednica Parlamenta

Posebna sednica Parlamenta kojoj je u ponedeljak trebalo da prisustvuje predsednik Turske Abdulah Gul, otkazana je, zbog promena u programu njegovog boravka u Beogradu.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović otkazala je posebnu sednicu parlamenta kojoj je u ponedeljak trebalo da prisustvuje predsednik Turske Abdulah Gul, jer je došlo do promene u programu njegovog boravka u Beogradu.

Odeljenje za odnose sa javnošću parlamenta saopštilo je da je predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obavestila poslanike da povlači saziv za Drugu posebnu sednicu parlamenta koja je trebalo da se održi u ponedeljak 26. oktobra, a na kojoj je predsednik Turske trebalo da se obrati parlamentarcima.

Kako je saopšteno iz Skupštine, sednica neće biti održana, s obzirom na to da je došlo do promene u programu posete predsednika Republike Turske Abdulaha Gul 

Predsednik Turske doputovaće u ponedeljak, 26. oktobra u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje će sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem razgovarati o čitavom spektru pitanja od interesa za dve države.

Nakon razgovora Gul i Tadić će prisustvovati potpisivanju više bilateralnih sporazuma, najavila je pres služba predsednika Srbije.

Planom posete, predviđeno je da se dvojica predsednika istog dana obrate učesnicima Poslovnog foruma, na kojem će biti razmotrene mogućnosti unapređenja dosadašnje privredne saradnje dve zemlje.

Gul i Tadić će u utorak posetiti Kapelu mira u Sremskim Karlovcima i Petrovaradinsku tvrđavu u Novom Sadu.

Po povratku u Beograd, predviđeno je da predsednici učestvuju na sastanku "Ekonomski razvoj Sandžaka".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.