Otkazana dodela Balkanskih nagrada u BDP-u

Izvor: RTS, 12.Feb.2019, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazana dodela "Balkanskih nagrada" u BDP-u

Dodela "Balkanskih nagrada", najavljena za 21. februar na sceni "Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta, koja je izazvala revolt glumaca tog teatra, otkazana je, potvrdio je Tanjugu vršilac dužnosti direktora BDP-a Slobodan Ćustić.
Više od 20 glumaca potpisalo je pismo u kome su naglasili da se iznajmljivanjem prostora za dodelu "Balkanskih nagrada" obesmišljava postojanje pozorišta i njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << misija, da se izneverava pozorišna publika, uz ocenu da je u pitanju manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa kojoj nije mesto na sceni gradskog pozorišta.

Glumci su zahvalili na podršci koju su dobili, a jedan od potpisnika pisma, Ivan Tomić, rekao je sinoć Tanjugu da je lično zadovoljan što je uprava čula glas glumaca i što je otkazala gostoprimstvo "Balkan awards".
"Mnogi ljudi, ne samo kolege, javljaju se na društvenim mrežama sa čestitkama. To mi govori da ljudi prepoznaju važnost borbe za svoju profesiju i da će možda u narednom periodu biti spremniji da se bore za istu", rekao je Tomić.
Pismo su, pored Tomića, potpisali i Paulina Manov, Nataša Marković, Vesna Čipčić, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Slobodan - Boda Ninković, Ivana Nikolić, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin, Marko Živić, Milica Zarić, Vladan Milić, Slađana Vlajović, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Aleksandar Alač, Jadranka Selec, Jovo Maksić, Pavle Pekić i Lako Nikolić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POBEDA GLUMACA Otkazana dodela “Balkanskih nagrada” u BDP-u

Izvor: Blic, 12.Feb.2019

Dodela "Balkanskih nagrada", najavljena za 21. februar na sceni "Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta, koja je izazvala revolt glumaca tog teatra, otkazana je, potvrdio je Tanjugu vršilac dužnosti direktora BDP-a Slobodan Ćustić.

Nastavak na Blic...

Ćustić: Kolege su neupućene, BDP trpi štetu

Izvor: B92, 12.Feb.2019

Vršilac dužnosti direktora Beogradskog dramskog pozorišta Slobodan Ćustić izjavio je da su otkazali dodelu "Balkan Awards", koja je trebalo da se održi u tom teatru 21. februara, da se ne bi stvarala dodatna tenzija, ocenivši da su glumci, koji su bili protiv održavanja dog dogadjaja, svojim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.