Otkazan Brenin koncert u Osijeku

Izvor: RTS, 23.Mar.2011, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazan Brenin koncert u Osijeku

Zbog najave protesta desničarske Hrvatske stranke prava i veteranskih udruženja, otkazan koncert Lepe Brene u Osijeku, zakazan za 26. mart.

Koncert koji je Lepa Brena trebalo da održi u Osijeku 26. marta otkazan je zbog najave protesta desničarske Hrvatske stranke prava (HSP) i veteranskih udruženja.

Kako izveštavaju hrvatski mediji, Lepa Brena se odazvala pozivu studentskog udruženja 3P da se koncert organizuje u cilju prikupljanja stipendija za studente, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što bi bio njen prvi koncert u tom gradu nakon 20 godina.

"Brena se velikodušno odazvala našem pozivu da gostuje u Osijeku, a sad, kada je taj događaj ispolitizovan, ni Brenin tim, a ni mi ne želimo dodatno da komplikujemo stvari. Nismo očekivali da će se ovaj koncert ispolitizovati, a namera nije bila da nekog provociramo", rekli su u udruženju, uz naglasak da Lepa Brena u Slavoniji ima mnogo obožavalaca, što je pokazala i prodaja ulaznica.

Nakon što smo, u dogovoru sa njenim timom, otkazali koncert, Brena se odrekla avansa i vratiće sav novac koji su njeni fanovi dali za ulaznice, tako da će svi dobiti svoj novac nazad, izjavili su studenti.

Za koncert je prodato 5.000 ulaznica, pišu mediji.

Prethodnih sedmica koncertu Lepe Brene u Osijeku usprotivila su se brojna veteranska udruženja, ali i rukovodioci HSP-a, od šefa stranke koji je rekao da osiječka županija nije Šumadija, a Osijek nije Šabac, do izjave gradskog rukovodioca Ivana Pivca da "tu pevaljku nije trebalo dovoditi u Osijek, jer nije učinila ništa dobro za Hrvatsku".

Glavni argument za otkazivanje koncerta bili su ratni snimci Lepe Brene u maskirnoj uniformi Republike Srpske.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.