Oteta dvojica holandskih novinara u Kolumbiji

Izvor: B92, 20.Jun.2017, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteta dvojica holandskih novinara u Kolumbiji

Bogota -- Dvojica holandskih novinara oteta su na severu Kolumbije, a veruje se da su za to odgovorni pobunjenici Nacionalne oslobodilačke armije.

Policija je saopštila da su "izveštač Derk Johanes Bolt (62) i njegov kamerman Eugenio Ernest Folender (58), obojica državljani Holandije, zaustavljeni u El Tari" i da se sumnja da su to učinili pobunjenici Nacionalne oslobodilačke armije.

Ministarstvo spoljnih poslova Holandije je potvrdilo da su u Kolumbiji kidnapovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvojica zaposlenih na holandskoj televiziji, prenosi Rojters.

Oteti novinari rade emisiju pod nazivom "Nestali".

AFP podseća da su u istoj oblasti u maju prošle godine pobunjenici kidnapovali novinara koji ima državljanstvo i Kolumbije i Španije, kao i još dvojicu kolumbijskih tv reportera. Oni su kasnije oslobođeni.

Nacionalna oslobodilačka armija je poslednja veća pobunjenička grupa u Kolumbiji koja ima oko 1.500 boraca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.