Otet pilot: Policiji dozvoljeno da ubija

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 10:07

Otet pilot: Policiji dozvoljeno da ubija

Australijski pilot i dva lokalna radnika kidnapovani su u udaljenim brdima Papue Nove Gvineje, saopštila je policija u ponedeljak.

Pilot helikoptera i putnici sleteli su na udaljenu telekomunikacionu lokaciju u blizini planine Sisa u provinciji Hela kada ih je naoružana grupa odvela pod pretnjom puščanih cevi u ponedeljak popodne, rekao je komesar policije Papue Nove Gvineje Dejvid Mening u saopštenju.

"Sve ukazuje na to da su trojica zarobljenika ostala nepovređena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako ih drže u zatočeništvu", rekao je on, i dodao:

"Trenutno su u toku pregovori sa napadačima i policija se približava tom području."

Mening je rekao da je policiji dozvoljeno da koristi smrtonosnu silu protiv kidnapera.

Trojica je kidnapovano u istoj provinciji gde su pre skoro godinu dana, australijski arheolog i dva istraživača Papue Nove Gvineje odvedeni i držani više od nedelju dana dok nije plaćen otkup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.