Izvor: Blic, 15.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oterao je mladost u grobnice

Oterao je mladost u grobnice

- Okrenuo sam se i pogledao u još 77 Miloševićevih grobova u kojima počiva mladost. Kako mi, njihove porodice, živimo, to samo mi znamo. A gde su svi ostali pobijeni: novinari, svi njegovi politički protivnici. Mnogo je lepo umro u odnosu na ono šta je radio. Na našu decu, pod lošom komandom u pocepanim cipelama, i gladnu, pucali su i sa neba i sa zemlje. Što ih nije zaštitio kao pravi vrhovni komandant? Sada, zbog opstanka vladajuće koalicije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponovo padaju dogovori i dilovi sa SPS-om - kaže Vuković i dodaje da ga to najviše pogađa posle gubitka sina.

Protivi se i izjavljivanju saučešća onih koji vode državu. Kome saučešće i zašto? Koji je to predsednik koji će u moje ime i u ime porodica 5.000 poginulih vojnika da saučestvuje u bolu za Slobodanom Miloševićem?

Dušan Vuković svojevremeno je odbio da od Slobodana Miloševića primi posmrtno orden za ratne zasluge svog sina, a sada je ogorčen čitavom pričom povodom Miloševićeve sahrane. On najavljuje protest porodica vojnika i rezervista poginulih u ratovima od 1991. do 1999. ukoliko porodica Milošević ne bude kompletno uhapšena na surčinskom aerodromu.

- Naša deca su mrtva, ali oni moraju da plate za svoja zlodela. Sve troje sa inicijalima M.M. - Mira, Marko i Marija - moraju da budu uhapšeni čim stupe na tlo Srbije. Ako Miloševići, čije se žrtve broje na hiljade, ne budu uhapšeni, onda neka Tadić pomiluje sve zločince i kriminalce koji su na izdržavanju kazne. Jer, da sam ja pucao na policiju kao Marija Milošević, osudili bi me bez razmišljanja. Ukoliko izostane hapšenje Miloševićevih, pa im se još dozvoli da na svoj način, kao i do sada, demonstriraju svoju 'porodičnu aroganciju' idući za kovčegom najvećeg neprijatelja srpskog naroda, porodice poginulih ratnika će se dići na noge, to garantujem - tvrdi Vuković.

Vuković je ogorčen i zbog same mogućnosti da se Milošević sahrani u Srbiji.

- Zbog svega, zbog mog sina, sinova mojih sapatanika koji više ne skidaju crninu i muškaraca koji ne briju brade, upaliću Miloševićev grob, jer nije zaslužio da mu trag ostane u Srbiji - zaključio je Vuković. D. Marković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.