Oteli odbornika da bi formirali vlast?!

Izvor: Kurir, 26.Maj.2012, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteli odbornika da bi formirali vlast?!

BEOGRAD - Frka u opštini!

Na sednici Skupštine opštine Surčin koja je, posle silnih peripetija, održana juče izbio je incident pri formiranju nove vlasti. Sastanak je sazvao dosadašnji predsednik surčinske opštine Vojislav Janošević (DS) jer je većinu trebalo da formiraju DS i Pokret za bogatu opštinu Surčin, ali grupa građana je razbijanjem prozora prekinula izlaganje.

- Sednica koja je nakon toga održana zakonski je nelegitimna. Kidnapovali su jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čoveka, držali ga stisnutog ispod ruku. Povrh svega, nam traže pečate. Podnećemo tužbu zbog nasilja Upravnom sudu - rekao je Janošević.

S druge strane, predsednik gradskog odora SNS Nebojša Stefanović tvrdi da ništa nije sporno. On kaže da su legitimno, iz svojih redova, na mesto predsednika opštine izabrali Stevana Šušu.

- Besmisleni su Janoševićevi navodi o otmici i prisilnom držanju čoveka na sednici. DS je mislio da će kupovinom glasova uspeti da prekroji narodnu volju, ali to vreme je davno prošlo - zaključio je Stefanović.

Stevan Šuša iz SNS, novoizabrani predsednik opštine Surčin, za Kurir kaže da vladajuću većinu sada čine njegova stranka sa 10 odbornika, URS sa šest i SPS sa tri mandata.

- DS je imao 11 odbornika, njih ne poznajem, ali siguran sam da ih niko nije kidnapovao - rekao je Šuša i dodao da je izabran jer DS nije uspeo da sa 5.000 evra kupi glas jednog odbornika.

(S. I.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.