Oteli dva i po miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2010, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteli dva i po miliona evra

MOSTAR -

Nekoliko razbojnika opljačkalo je danas kod Gruda kombim agencije za obezbeđenje u kojem se, kako navode mediji u Bosni i Hercegovini, nalazilo najmanje pet miliona maraka (dva i po miliona evra), Unikredit banke u BiH, a koji je trebalo da bude prebačen u Hrvatsku.

Mediji pišu da je reč o najvećoj pljački u istoriji Bosne i Hercegovine.

U mestu Medovićima, između Širokog Brijega i Gruda, u Hercegovini, jedno vozilo je blokiralo prolaz blindiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kombiju agencije za obezbeđenje "Puma", banjalučkog sektora.

Potom je iz grmlja izašla nepoznata osoba i usmerila ručni raketni bacač prema vozilu i čuvari su izašli iz kombija, izjavio je portparol MUP Damir Čutura.

Razbojnici su zapalili dva automobila koja su koristili u pljački i udaljili se u trećem. Tri kilometra dalje promenili su automobil i uputili se u nepoznatom smeru, a prethodno su zapalili i to vozilo.

Prilikom pljačke niko nije povređen, a policija je u saopštenju navela da je angažovala sve raspoložive policijske snage i zatražila pomoć od drugih policijskih agencija u potrazi za pljačkašima.

Portparol policije potvrdio je da je opljačkan novac Unikredit banke BiH koji je iz mostarskog trezora prevožen u Hrvatsku, ali nije rekao o kojoj sumi je reč.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveća pljačka u istoriji BiH

Izvor: B92, 05.Okt.2010

Mostar -- Nekoliko razbojnika opljačkalo je kombi agencije za obezbeđenje u kojem se, nalazilo dva i po miliona evra Unikredit banke u BiH... Mediji pišu da je reč o najvećoj pljački u istoriji Bosne i Hercegovine...Pljaška se desila kada je u mestu Medovićima, između Širokog Brijega i Gruda,...

Nastavak na B92...

Pljačka veka u BiH!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2010, 13:11

Nekoliko razbojnika opljačkali su kod Gruda kombi agencije za obezbeđenje u kojem se, kako navode mediji u BiH, nalazilo najmanje pet miliona maraka (2,5 miliona evra) Unikredit banke u BiH, a koji je trebalo da bude prebačen u Hrvatsku, što je najveća pljačka u istoriji te države.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.