Otava: Smenjen šef policije zbog neaktivnosti tokom protesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 08:45

Otava: Smenjen šef policije zbog neaktivnosti tokom protesta

Šef policije u Otavi smenjen je nakon kritika da je bio neaktivan tokom protesta kamiondžija, koji blokiraju glavni grad Kanade više od dve nedelje.

U međuvremenu, broj blokada koje su demonstranti organizovali na granici sa SAD smanjen je na samo jednu, prenosi AP.

Dvostruki razvoj događaja dogodio se dan nakon što se premijer Džastin Trido pozvao na kanadski zakon o vanrednim situacijama i zapretio da će preduzeti oštre pravne i finansijske mere da okonča >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nemire u Otavi i drugim delovima Kanade i proteste građana koji osuđuju epidemiološka ograničenja u zemlji i Trudoovu vladu.

Šef policije Otave Piter Sloli izgubio je posao jer nije uspeo da se odlučno suprotstavi demonstracijama stotina vozača kamiona.

Protesti takozvanog Konvoja slobode razbesneli su mnoge stanovnike, koji su se žalili da ih nezadovoljni vozači maltretiraju i zastrašuju na ulicama.

"Kao i drugi stanovnici Otave, sa nevericom sam posmatrala kako je dozvoljeno da se nastavi ovaj karnevalski haos", rekla je Dajan Dins, predsednica Odbora policijskih službi Otave, najavljujući Slolijev odlazak.

Ona je dodala da su demonstranti pretvorili centar grada u uličnu zabavu sa velikim ekranima, hidromasažnim kadama i teretanom na otvorenom.

Sloli je izjavio da je učinio sve što je bilo moguće da grad bude bezbedan i ocenio da je protest izazvao "nepredvidivu krizu bez presedana".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Smijenjen šef policije u Otavi zbog neaktivnosti tokom protesta

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2022

OTAVA - Šef policije u Otavi smijenjen je nakon kritika da je bio neaktivan tokom protesta kamiondžija, koji blokiraju glavni grad Kanade više od dvije nedjelje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.