Otadžbina srcu mila

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2018, 04:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otadžbina srcu mila

Članovi KSD Bambi iz Beča gostovali su nedavno u otadžbini i obišli Bradarac, Osipaonicu i Ćirikovac i predstavili se sa više koreografija.

- Koliko je folklorna sekcija uspešna govori i činjenica da su nagrađeni burnim aplauzom i vraćani više puta na bis - kaže član uprave Aleksandar Pantić i dodaje:

- U sklopu turneje, igrači su obišli crkvu Svetog arhangela Gavrila u Osipaonici i Viminacijum kod Kostolca. Turneja nam je dala vetar u leđa da krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jula pođemo putem Beč - Vršac - Temišvar - Sani Bič - ističe on.

Sekretar, Ivan Katić kaže da je na njega najveći utisak ostavila velika zainteresovanost lokalne publike na sva tri nastupa, a predsednik Društva Milan Popović se zahvalio svim domaćinima na gostoprimstvu.

- U posebnom sećanju mi je ostao koncert u Osipaonici jer je preko 100 ljudi ostalo napolju. Koncert je bio rasprodat. Hvala i svim članovima KSD Bambi koji su nas pratili na ovoj turneji - rekao je Popović.

Vladan Radojković Lula je još jednom istakao da je Bambi imao posebnu čast i zadovoljstvo da nastupi u tri dana sa kulturno-umetničkim društvima koja pripadaju samom vrhu srpskog folklora, na gradskom i seoskom nivou.

Domovi Kulture u Bradarcu, Osipaonici i Ćirikovcu su bile male da bi primile sve ljubitelje folklora pa su mnogi ostali uskraćeni da prisustvuju prelepim koreografijama koje su izveli iz KSD Bambi iz Beča, Ganip Požarevac, ANIP Smederevo, KUD "Vuk Karadžić" iz Osipaonice, KUD Bradarac i KUD "Miodrag Miljković Midga" iz Ćirikovca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.