Otac pričao sa ćerkom u Izraelu u momentu njenog ubistva; Unuk je ležao ispod njenog tela

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 23:58

Otac pričao sa ćerkom u Izraelu u momentu njenog ubistva; "Unuk je ležao ispod njenog tela"

Ilan Troen rekao je za CNN da je razgovarao telefonom sa svojom ćerkom, Deborom Matias, u trenutku kada je ubijena Hamasovim napadom ovog vikenda.

Naime, ona je ubijena štiteći svog šesnaestogodišnjeg sina.

"Razgovarali smo s Deborom u trenutku kad je ubijena", rekao je Troen, profesor na Univerzitetu Brandeis. Troenov zet Šlomi Matias takođe je ubijen, rekao je on govoreći za CNN.

"Ceo dan smo razgovarali sa našim unukom Rotemom, prvo je ležao ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njenog tela, a onda se snašao da pobegne u vešernicu", dodao je on.

"Rekli smo mu da ne govori ništa, da se sakrije i komunicira sa nama putem teksta", rekao je Troen.

"Njegova majka je podnela najveći teret pucnjave", rekao je Troen, prisećajući se svoje pokojne ćerke kao "dete svetlosti i života".

"Ona, umesto da postane naučnik ili doktor, jednog dana mi je rekla: "Tata, moram da se bavim muzikom jer mi je to u duši", rekao je Troen.

Njegova ćerka je pohađala Berkli koledž za muziku u Bostonu, kao i muzičku školu Rimon u Tel Avivu, gde je upoznala svog muža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.