Otac premlaćene bebe: Nismo monstrumi

Izvor: Mondo, 03.Nov.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac premlaćene bebe: Nismo monstrumi

Iako se oženio maloletnicom koja je mentalno ometena u razvoju i sa njom ima dete, koje im je oduzeto zbog konstantnog fizičkog zlostavljanja, Z. B. (45) tvrdi da su oni normalna porodica.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Z. B. (45) iz sela kod Jagodine, otac šestomesečnog dečaka koji je zbog stravičnih preloma, podliva i hematoma po celom telu hospitalizovan u jagodinskoj bolnici, tvrdi za "Blic" da su on i supruga (17) neopravdano predstavljeni kao monstrumi, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da će sve učiniti da zadrži suprugu i dete u kući.

"Proživljavamo pravi horor i stahotu proteklih dana. Posle svega, ljudi o meni i supruzi misle da smo ratni zločinci i zlikovci, a policija je mislila da ću da pucam na njih kada su došli kod mene, ko zna šta su čuli o meni od lekara", počinje svoju priču otac bebe.

On tvrdi da svog sina nije povredio, a da je u petak uveče, kad je došao s posla, video podliv ispod bebinog oka i da ga je odmah odveo doktoru.

"Supruga mi je kazala je zaspao na varalici i da je to od toga. Međutim, lekari su ustanovili prelom desne rukice i ključne kosti. Stavljen je gips, a kasnije u toku noći su policajci došli da me hapse", nastavlja on priču, koji je po privođenju proveo nekoliko sati na ispitivanju.

Majka deteta i mališan od petka su u jagodinskoj bolnici pod lekarskim nadzorom.Odvojeni su i njoj je zabranjeno da mu priđe, sem u prisustvu medicinske sestre.

Majka J. B. je maloletna i mentalno ometena u razvoju

"Meni nisu zabranili da viđam dete i mogu slobodno da uđem u njegovu sobu. Policija mi je zapretila da će me zatvoriti ako bilo kako reagujem, moram da budem priseban", priča otac, kome su, prema njegovim rečima, u policiji kazali da su 90 odsto šanse da će im beba biti oduzeta.

On je sa maloletnom suprugom živi dve i po godine, a venčali su se 7. aprila, pred njen porođaj. Za njihov brak je odobrenje dao Centar za socijalni rad iz Varvarina, pod čijim je starateljstvom majka i bila, s obzirom na svoju mentalnu ometenost u razvoju.

Prema detetu je, tvrdi otac, uvek bila pažljiva.

"To što se desilo bebi sigurno nije namerno uradila, ubeđen sam da je tu reč o neiskustvu", kaže on.

Z. B. se kasno oženio jer je, kaže, brinuo o teško bolesnoj majci i dedi stogodišnjaku sa Žabljaka. On je građevinski inženjer, preduzeće u kome je bio zaposlen otišlo je u stečaj, ali on radi na građevini, obrađuje zemlju i ima farmu ovaca.

"Žena i dete su sami u kući dok ja radim na građevini ili polju, ali trudim se da ne odsustvujem, već da budem stalno prisutan i da pomognem. Njeni ne mogu da pomognu, njena majka ima malu bebu i novu porodicu", priča on.

Prvu povredu kod dečaka je primetio, kaže, 9. avgusta. Prelom butne kosti se manifestovao kao otok na nozi. Sina je odmah odveo u bolnicu.

"Supruga je s njim radila vežbe za kukove, jer ja nisam smeo. Pretpostavio sam da je tokom tih vežbi došlo do preloma. Stavljan je gips i posle tri nedelje je skinut. Nisam primetio nikave modrice, osim ove ispod oka", tvrdi otac za "Blic".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.