Otac plakao pored mrtve bebe

Izvor: Blic, 12.Jan.2012, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac plakao pored mrtve bebe

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče ujutro na magistralnom putu Požarevac - Veliko Gradište, kod mosta na reci Mlavi, stradala je petomesečna beba Saša Perčinović, a šest osoba je povređeno.

Prema nezvaničnim saznanjima, do nesreće je došlo kada je „fijat palio” požarevačkih registrarskih tablica, koji se kretao iz pravca Požarevca, prešao preko pune linije i sudario se s „dačijom sandero” kladovskih tablica koja je dolazilo iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravca Velikog Gradišta. Kolima hitne pomoći povređeni putnici preneti su Požarevačku bolnicu na ukazivanje pomoći.

U Urgentnoj službi Požarevačke bolnice saznajemo da su putnici jedva uspeli da u slupanoj „dačiji" pronađu petomesečnu bebu.

- Majka je ispričala da je s detetom bila na zadnjem sedištu i da je sudar bio iznenadan. Od siline udarca beba je odletela i jedva su je posle pronašli. Beba ima pet meseci ali je sićušna i više podseća na dete od dva-tri meseca - rekla je medicinska sestra ne želeći da joj se pominje ime.

U trenutku pristizanja povređenih u Urgentnu službu na licu mesta našao se Milan Ristić koji je s prijateljem doveo dete na kontrolu.

- Video sam stradalu bebu umotanu u neku tkaninu kako je unose u bolnicu. Ispred lifta gledao sam oca kako je skrhan bolom kleknuo na kolena kraj mrtvog deteta. Prizor je bio tragičan - kaže Milan.

Načelnik Urgentne službe Milanče Vučković kaže da je oko 6.30 dovezeno šestoro povređenih u saobraćajnoj nesreći kod mosta na reci Mlavi.

- Nažalost, primili smo i petomesečnu bebu koja je već bila mrtva. Majka te bebe ima prelom potkolenice, ali životno nije ugrožena i posle ukazivanja pomoći otpuštena je na kućno lečenje. Njeno drugo dete ima lakše telesne povrede. Suvozač u „fijatu" Staniša J. iz sela Poljana ima povrede lica i on je upućen na ušno odeljenje. Ostali su svi otišli kućama - rekao je doktor Vučković.

Darko Jeremić, načelnik saobraćajne policije u Požarevcu, rekao je da je uzrok sudara najverovatnije neprilagođena brzina.

- Vozilo koje je dolazilo iz pravca Požarevca najverovatnije je prešlo na traku vozila koje je dolazilo iz suprotnog smera. Na tom delu puta je i krivina, kolovoz je bio vlažan i klizav, a bila je i magla. Beba koja je poginula nalazila se u korpi na zadnjem sedištu, ali ne mogu da kažem da li je bila adekvatno obezbeđena za vožnju. To treba da pokaže istraga - rekao je Jeremić.

Vozilom marke „fijat" upravljao je Staniša T, a pored njega bio je i Staniša J. koji je krenuo na posao i koji je jedini zadržan na lečenju. Svi ostali pušteni su na kućno lečenje. Zbog ove saobraćajne nesreće put od Požarevca ka Velikom Gradištu bio je zatvoren od 6.30 do 10 sati.

Povezane vesti: Beba stradala u saobraćajnoj nesreći, šest osoba povređeno

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.