Otac i sin povređeni u eksploziji plina

Izvor: Blic, 30.Jul.2009, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac i sin povređeni u eksploziji plina

Delivoje R. ( 56) i njegov sin Vladimir R. ( 28) teško su povređeni juče u 12.45 sati kada im se po izlasku sa gasne stanice „MB Gas oil" u Radničkoj ulici zapalio automobil „folksvagen santana" beogradskih registracija. Sa brojnim opekotinama lica, grudnog koša, i ruku kolima Hitne pomoći prevezeni su u Centar za opekotine i plastičnu hirurgiju u Zvečanskoj.

- Naša ekipa zatekla je pacijente u teškom stanju. Odeća im se potpuno zalepila za telo i teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je utvrditi koliko je kože oštećeno. Zbog gubitka tečnosti upali su hipovalentni šok i nisu bili komunikativni - kaže za „Blic" dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Kako nezvanično saznajemo, do nesreće je došlo kada je Vladimir koji je upravljao „santanom" upalio cigaru nakon što je na gasnoj stanici napunio automobil plinom. Kako su prozori na „folksvagenu" bili zatvoreni došlo je do požara, a zatim i do manje eksplozije. Ocu i sinu u pomoć su odmah pritekli radnici obezbeđenja susedne firme koji su ih izvukli iz automobila i pružili im prvu pomoć.

- Jaukali su od bolova, a lica su im bila sva u plihovima. Pokušavali smo vodom da ih ohladimo do dolaska Hitne pomoći, a za to vreme jedan kolega je ugasio požar. Sreća, pa plinska boca nije eksplodirala, inače ko zna šta bi se desilo – priča Dragoslav Zarić koji je učestvovao u spasavanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.