Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac Stefana Milenkovića osuđen zbog pedofilije

Zoran Milenković, otac našeg poznatog violiniste Stefana Milenkovića i profesor violine poslat je na služenje 4 godine i 2 meseca zatvora zbog seksualnog zlostavljanja svojih maloletnih učenica, pišu italijanski mediji.

Profesora Milenkovića je zbog ovog krivičnog dela počinjenog pre više godina, italijanska policija uapsila 9. oktobra. Detalji ovog incidenta procureli su u javnost 2011. godine. Dve devojčice, tada su imale 13 i 15 godina. One su optužile Milenkovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za seksualno unemiravanje tokom časova violine koje su kod njega pohađale od 2009. do 2010. godine.

Šokantna izjava devojka koje su posećivale njegove časove o tome da ih je Milenković milovao i ljubio u vrat, uzburkala je javnost. On je prvobitno osuđen na dve godine zatvora i doživotnu zabranu davanja časova muzike deci. Devojčice su ga optužile za neumesne zagrljaje i poljupce tokom časova violine koje su pohađale.

Tvrdilo se da je Milenković zlostavljao ukupno tri devojčice, dok je bio profesor u muzičkom školi. Treća od njih je smogla snage da progovori tek kada je videla da je Zoran Milenković uhapšen i izveden pred sud. Ona je rekla da je nju tadašnji profesor seksualno uznemiravao pre deset godina, kada je bila trinaestogodišnjakinja. Zoran Milenković je svojevremeno tvrdio da u njegovim postupcima nije bilo le namere i da mu je "veoma teško da postigne mir zbog upućenih kleveta", prenosi telegraf pisanje italijanskog Trentino korijere alpi magazina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.