Osveženi DS 5 stigao u Evropu

Izvor: Blic, 17.Feb.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osveženi "DS 5" stigao u Evropu

Sitroenov luksuzni subbrend "DS" je sa predstavljanjem osveženog "DS 5" modela napokon postao samostalni brend za evropsko tržište.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Blage izmene već upečatljivog hečbeka doprinose smelijem i luksuznijem izgledu

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

modela "DS 5" koji želi da konkuriše premijum modelima na starom kontinentu.

Sve Sitroenove oznake su skinute sa automobila pa prednjom rešetkom dominira "DS" logo koji predstavlja budućnost svih narednih DS modela.

Dodatni DS bedž se nalazi i na haubi automobila, dok je gornji deo farova, kao i ručke vrata i centralna konzola takođe inspirisana DS monogramom.

U kabini se nalazi novi sedmoinčni tačskrin koji zamenjuje suvišne dugmiće. Tačskrin kontroliše infotejnment sistem, sat-nav, muziku, a tu je i "MirrorLink" koji obezbeđuje povezivanje sa smartfonom.

Od novih tehnologija, tu su unapređeni "Connect" sistem, program za detekciju slepih tačaka, a celokupni luksuzni izgled kabine je obezbeđen upotrebom tri različite vrste kože.

U izboru će biti šest motora među kojima i 1.6-litarski THP benzinac sa 162KS sa šestostepenim automatskim menjačem, dok će manuelni menjač kasnije stići u ponudu.

Ljubitelji dizela će moći da odaberu novu generaciju agregata nazvanih "BlueHDi" koji su u skladu sa Euro VI standardom.

U ponudi će biti 1.6-litarski sa 118KS uz šestostepni manuelni ili automatski menjač, 2.0-litarski sa 148KS i 2.0-litarski sa 178KS. Kao i kod prethodnog modela, ponuđen je i dizel-električni sistem koji se sada reklamira kao "Diesel Hybrid 4x4" kako bi se naglasio pogon na svim točkovima.

Prodaja počinje tokom leta, a cene će naknadno biti objavljene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.