Osveta je spremna: Stiže... Odluka je već doneta

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 20:40

Osveta je spremna: "Stiže... Odluka je već doneta"

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah rekao je da ta militantna grupa ne može da sedi mirno usred rata dok traju ubijanja, koja kako je rekao, "neće proći nekažnjeno".

"Stiže odgovor. Odluka je već doneta. Pitanja je samo kako će se odvijati stvari na terenu, to zavisi od Alaha. Ne možemo da ostanemo nemi jer bi to izložilo ceo Liban operacijama izraelske vojske", istakao je Nasralah nakon ubistva zamenika lidera Hamasa Saleha el Arurija u Bejrutu, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Nasralah je istakao i da su Hezbolahove trenutne operacije na južnim granicama otvorile "istorijsku mogućnost" za Liban da oslobodi svoju zemlju koju je, kako je rekao, okupirao Izrael i da islamski otpor u Iraku takođe ima istorijsku priliku da se otarasi američkog prisustva u toj zemlji.

On je istakao da su njegovi saborci izvršili oko 670 operacija na libansko-izraelskoj granici od 8. oktobra.

"Hezbolah je uništio veliki broj izraelskih vozila i tenkova", poručio je on u televizijskom obraćanju.

Kako je naveo, ono što se dešava na libansko-izraelskoj granici je bez presedana od 1948. godine. Dodao je da "neprijatelj ne priznaje ni poginule ni ranjene".

"To je deo izraelske politike opšte tajnosti u vezi s gubicima od 8. oktobra", dodao je vođa Hezbolaha, prenela je libanska televizija El Manar.

On se obratio jevrejskim naseljenicima na severu, rekavši da je "rešenje da zahtevaju od izraelske vlade da prekine agresiju na Gazu, kao i da je izbor rata protiv Libana pogrešan.

"Prvi koji će platiti cenu za ovaj izbor ste vi u kolonijama i naseljima na severu", upozorio je Nasralah, dodajući da SAD šire rat u regionu tako što u Jemenu napadaju pokret otpora, odnosno, Hute.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.