Osumnjičeni za ubistvo predsednice sinagoge u Detroitu pušten iz pritvora

Izvor: B92, 12.Nov.2023, 00:32

Osumnjičeni za ubistvo predsednice sinagoge u Detroitu pušten iz pritvora

Osumnjičeni za ubistvo predsednice sinagoge u Detroitu, u američkoj saveznoj državi Mičigen, pušten je danas na slobodu nakon 72 sata provedena u pritvoru.

Protiv njega nije podignuta optužnica, a prema zakonu u Mičigenu osumnjičeni ne mogu biti zadržani bez podizanja optužnice duže od tri dana, prenosi Njujork post.

Osumnjičeni muškarac je pušten nakon što je policija ranije ove nedelje izvršila pretres njegove kuće. On je navodno bio blizak ubijenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednici sinagoge i prisustvovao je njenoj sahrani.

Predsednica sinagoge Samanta Vol (40) pronađena je mrtva 21. oktobra ove godine ispred svoje kuće u centru Detroita nakon što je zadobila više uboda nožem.

Vol je bila na čelu sinagoge Isak Agri u centru Detroita od 2022. godine, a poznata je po svom radu sa nekoliko demokratskih političara, uključujući kongresmenku Elisu Slotkin, kao i po izgradnji saradnje između lokalne jevrejske i muslimanske zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.