Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Avg.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za ratni zločin uhapšen u Orašju

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su na području Orašja u Federaciji BiH, jednu osobu zbog sumnje da je tokom rata u BiH počinila ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Sarajevski mediji su javili da je SIPA u ponedeljak uveče uhapsila M.B. (1967) osumnjičenog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Orašja tokom 1992. godine.

Osumnjičeni je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Bivši pripadnik HVO uhapšen zbog zločina nad Srbima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2015

Bivši pripadnik Hrvatskog veća obrane (HVO) Mato Baotić uhapšen je danas na području Orašja pod sumnjom da je počinio ratne zločine nad srpskim civilima, potvrdilo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u Sarajevu...Baotića (48) državno tužilaštvo BiH tereti da je kao pripadnik vojne policije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.