Osujećen napad u Egiptu, ubijena sedmorica terorista

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osujećen napad u Egiptu, ubijena sedmorica terorista

KAIRO - Egipatska vojska saopštila je da je spriječila napad na snage bezbjednosti u provinciji Sjeverni Sinaj i ubila sedmoricu terorista te uništila dva skladišta oružja.

Vojska je dobila informacije prema kojima teroristi prebacuju raketne bacače, mitraljeze i eksploziv iz Rafe ka gradu Šeik Zuveid, na sjeveru Sinaja.

Sjeverni Sinaj je poprište islamske pobune koja se pojačava od kada je jula 2013. godine svrgnut s vlasti islamski predsjednik Muhamed Morsi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koga je zamijenio Abdel Fatah al Sisi.

Stotine egipatskih policajaca i vojnika ubijeno je u napadima pripadnika grupe Provincija Sinaj, koja se obavezala na vjernost organizaciji Islamska država.

Saopštenje vojske uslijedilo je nekoliko časova nakon pogibije policijskog oficira od eksplozije bombe postavljene kraj puta u Al Arišu, glavnom gradu provincije Sjeverni Sinaj.

Od eksplozije su ranjena četiri policajca

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ubijeno sedam terorista na severu Sinaja

Izvor: Blic, 18.Jun.2015, 00:20

Egipatska vojska saopštila je u sredu da je sprečila napad na snage bezbednosti u provinciji Severni Sinaj i ubila sedmoricu terorista i uništila dva skladišta oružja...Vojska je dobila informacije prema kojima teroristi prebacuju raketne bacače, mitraljeze i eksploziv iz Rafe ka gradu Šeik Zuveid,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.