Osuđenici za teška krivična dela prokopali tunel u najvećem makedonskom zatvoru; Pljušte suspenzije

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 15:16

Osuđenici za teška krivična dela prokopali tunel u najvećem makedonskom zatvoru; Pljušte suspenzije

Nekoliko zaposlenih iz najvećeg makedonskog zatvora Idrizovo suspendovano je nakon što je pre mesec dana otkriven tunel.

U njegovom prokopavanju je učestvovala grupa od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška krivična dela.

Tunel je prokopan na dubini od oko metar, prečnika oko 80 centimetara i adekvatno je obezbeđen poprečnim gredama i ciglom.

U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi sa vezanim užadima kojima se izvlačila iskopana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlja i električni kabl sa sijalicom koja je osvetljavala tunile, saopštila je zatvorska uprava, preneli su skopski mediji.

Nakon informacije o otkrivenom tunelu za bekstvo iz Idrizova, vlada i Skoplju je odmah razrešila direktora zatvora Špenda Tahirija.

Tunel u najvećem makedonskom zatvoru otkriven je pre nešto više od mesec dana i tako je osujećen beg grupe od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška krivična dela na zatvorske kazne od 10 godina do doživotne robije.

Tunel je, kako je tada saopštio MUP, otkriven nakon dobijenih kriminalističkih sazanja da grupa priprema bekstvo iz zatvora Idrizovo.

Tunel za bekstvo se nalazi "pored objekta koji je služio za odlaganje uglja u pravcu zaštitne ograde iza koje se nalazi žensko odeljenje. U sprečavanju organizovanog bekstva iz zatvora Idrizovo, napominje se, učestovali su Biro MUP za javnu bezbednost i Odeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije sa Agencijom za nacionalnu bezbednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.