Osuđeni zvaničnici Ministarstva BiH zbog nelegalnih dozvola

Izvor: Blic, 22.Jul.2013, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeni zvaničnici Ministarstva BiH zbog nelegalnih dozvola

Sud Bosne i Hercegovine je danas izrekao pravosnažne presude zvaničnicima Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH zbog nelegalnog izdavanja dozvola za međunarodni prevoz (CEMT) 2007. godine.

U BiH već godinama postoji "crno tržište" međunarodnih dozvola za transport robe u inostranstvo.

Na tri i po godine zatvora zbog krivičnog dela zloupotrebe položaja osuđen je sekretar Ministarstva Nikola Šego, a penzionisani pomoćnik ministra za transport Mirko Šekarić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i stručni savetnik u Sektoru za transport Enisa Ajkunića na po tri godine zatvora.

Ministarstvo komunikacija i saobraćaja BiH je dans saopštilo da će ministar Damir Hadžić će razrešiti dužnosti osuđene državne službenike.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.