Osuđeni zbog zlostavljanja deteta

Izvor: RTS, 24.Jul.2009, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeni zbog zlostavljanja deteta

Sud u Čačku osudio Vladana Matovića na sedam godina zatvora zbog nasilja nad destogodišnjim B.P. sinom Slađane Parezanović, s kojom je vanbračno živeo. Za zanemarivanje i zlostavljanje deteta osuđena je i dečakova majka na 10 meseci zatvora, odnosno uslovno tri godine.

Opštinski sud u Čačku osudio je  Vladana Matovića na sedam godina zatvora zbog zlostavljanja šestogodišnjeg B.P, sina svoje nevenčane supruge Slađane Parezanović (25).

Majku dečaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sud je osudio na 10 meseci zatvora, uslovno na tri godine zbog nemarnosti i zlostavljanja dečaka.

Sud je utvrdio da je Matović tukao mališana gumenim gajtanom po nogama, glavi i čitavom telu, vezivao mu ruke u predelu iznad šaka i terao ga da sedne na usijanu ringlu šporeta.

Matović je i ranije, više puta, osuđivan za nasilničko ponašanje.

Sud je doneo odluku da majku dečaka osudi na 10 meseci zatvora ukoliko u naredne tri godine ne ponovi krivično delo.

Sud je takvu odluku doneo jer Parezanovićeva ranije nije osuđivana. Kako se navodi, ona je pokazala kajanje a "delimično je priznala" da se nije starala o detetu.

Kao olakšavajuća okolnost navodi se to što je u međuvremenu iz veze sa Matovićem dobila bebu, odnosno četvrto dete.

Šestogodišnji dečak B.P. je u martu ove godine primljen u čačansku bolnicu, sa teškim telesnim povredama, ožiljcima po vratu, rukama, trbuhu, grudima, kao i prelomom rebra.

Po prijemu u bolnicu utvrđeno je da je iznemogao, neuhranjen, kao i da mu je krvna slika loša.

Za krivično delo nasilje u porodici zakonom je propisana zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.