Osuđeni maloletnici za paljenje škole i još šest objekata

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeni maloletnici za paljenje škole i još šest objekata

Dvojica maloletnika danas su zbog podmetanja požara u šest objekata u rodnom Vučaku, u opštini Smederevo, i smederevskoj Osnovnoj školi Dositej Obradović osudjena na boravak u vaspitnoj ustanovi.

Mera boravka u vaspitnoj ustanovi otvorenog tipa, koju im je izrekao Viši sud u Smederevu može trajati najmanje šest meseci, najviše dve godine. Odluku donosi sud naknadno na osnovu izveštaja ustanove u koju budu upućeni.

Sud je odredio i da u vaspitnoj ustanovi završe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << školu i znat.

A. Đ. (16) i M. V. (17) su krajem avgusta, u noćnim časovima, provalili u napušteni trgovinski objekat tražeći trake za fiskaklne kase koje navijači bacaju na utakmicama. Objekt su zapalili jer su se uplašili da su ostavili otiske.

Narednih noći provalili su u pet porodičnih kuća, u kojima niko ne živi, i zapalili ih.

Pritvor im je ukinut ali je određena mera zabrane napuštanja roditeljske kuće u Vučaku, bez odobrenja Suda, uz zabranu korišćenja telefona i interneta.

Materijalna šteta koja je nastala samo u požaru škole procenjena je na nešto više od devet miliona dinara.

U tih devet miliona nije uračunat iznos štete za pet porodičnih kuća koje su takođe zapalili i napušteni trgovinski objekt u selu koji je bio prvi na udaru.

Na kraju su, 2. septembra ujutro provalili u Osnovnu školu Dositej Obradović čiji je montažni deo brzo planuo jer je korišćena staklena vuna za izolaciju.

U tom požaru izgorele su kuhinja, trpezarija, biblioteka od 13.970 knjiga i prostorije za produženi boravak dece nižih razreda. Škola je osigurana, a oštećeni vlasnici kuća upućeni su na parnični postupak za nadoknadu pričinjene štete.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SD:Osuđeni maloletnici koji su palili kuće i školu

Izvor: B92, 23.Nov.2015

Dvojica maloletnika su zbog podmetanja požara u šest objekata u rodnom Vučaku u opštini Smederevo i OŠ Dositej Obradović osuđena na boravak u vaspitnoj ustanovi..Mera boravka u vaspitnoj ustanovi otvorenog tipa, koju im je izrekao Viši sud u Smederevu može trajati najmanje šest meseci, najviše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.