Osuđeni Krojf pojavio se u sudu u Zagrebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2012, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeni Krojf pojavio se u sudu u Zagrebu

ZAGREB -

Miljenko Žaja Krojf, za kojim je više od dve godine bila raspisana međunarodna poternica, danas se pojavio u županijskom sudu u Zagrebu gde je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog iznuđivanja.

Portparol suda Krešimir Devčić izjavio je novinarima da je Krojf na sud došao u pratnji svojih advokata kako bi preuzeo rešenje o izvršavanju kazne.

Mediji su izvestili da se Krojf pojavio u Zagrebu zbog nastavka lečenja u jednoj zagrebačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolnici, a njegovi advokati Velimir Došen i Ljubo Pavasović kažu da je Krojf sve vreme bio u Bosni i Hercegovini, gde se lečio od posledica atentata, jer je sredinom 1999. zbog eksplozije podmetnute bombe u njegovom automobilu ostao bez noge.

Sud je danas odredio da se 12. marta mora pojaviti u zatvoru Remetinec, ali se Krojf na to rešenje može žaliti i tražiti odgađanje izdržavanja kazne, a kako je osuđen u odsustvu, može tražiti i ponavljanje postupka.

Osim za iznuđivanje dvojice vlasnika ukradenih mercedesa, 54. godišnjem Krojfu se za vreme dok je bio u bekstvu sudilo i za podsticanje na ubistvo u Zagrebu i pomaganje u jednoj likvidaciji 1997. u nemačkom gradu Hagenu.

Za oba je zločina sredinom 2011. godine oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Krojf je bio optužen da je pre više od 20 godina ispred jednog zagrebačkog kafića podsticao svog prijatelja Zorana Petrovića da puca u Niku Mioča.

Petrović je u Mioča, koji je navodno pripadao neprijateljskom klanu pod vodstvom "kralja poker automata" Vjekoslava Sliška, ispalio šest metaka, nakon čega je Mioč iskrvario i umro.

Ovo ubistvo bilo je deo odbačene optužnice protiv takozvane zagrebačke zločinačke organizacije, odnosno, lica koja su se teretila da su pripadali navodnom kriminalnom klanu koji je okupio pokojni "kralj kocke" Zlatko Bagarić.

Presude su u međuvremenu nekoliko puta ukidane i vraćane na ponovno suđenje.

Drugi slučaj, za koji je Krojf takođe oslobođen, odnosi se na likvidaciju Petra Brajkovića u nemačkom gradu Hagenu 1997. Brajković je tada na ulici ubijen s tri metka u glavu, a Krojf se teretio za pomaganje u zločinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.