Osuđena potpredsednica zbog umešanosti u korupciju

Izvor: B92, 07.Dec.2022, 09:45

Osuđena potpredsednica zbog umešanosti u korupciju

Argentinski sud osudio je danas potpredsednicu te zemlje Kristinu Fernandez de Kiršner na šest godina zatvora zbog umešanosti u korupciju.

Sudije Federalnog suda u obrazloženju presude su navele da je Kiršner "krivično odgovorna za dela korupcije u dodeljivanju javnih radova“, prenosi Rojters.

Postupak protiv Kiršner se vodi godinama, a potpredsednica Argentine je ranije najavila da će uložiti žalbu na svaku kaznu.

Kišner uživa privremeni imunitet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog svoje trenutne funkcije i neće se odmah suočiti sa zatvorom.

Tehnički, ona bi mogla da se kandiduje za novu funkciju, dok traje žalbeni proces, ali je uoči izricanja presude rekla da "se neće kandidovati ni za jednu funkciju" na opštim izborima sledeće godine.

Kiršner je bila predsednica u dva mandata između 2007. i 2015. godine i još ima podršku brojnih pristalica, pa bi kazna sada aktuelne potpredsednice mogla da izazove njihove burne reakcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Argentinska potpredsjednica osuđena na šest godina zatvora

Izvor: SandzakPress.net, 07.Dec.2022

Argentinski sud osudio je potpredsjednicu Cristinu Fernandez de Kirchner na šest godina zatvora i diskvalificirao ju za obavljanje javnih dužnosti iako ima imunitet jer je državna dužnosnica. Potpredsjednica neće odmah u zatvor i očekuje se da će se žaliti na presudu, pa će se slučaj vjerovatno...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.