Izvor: Blic, 07.Dec.2009, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Malić osuđen na 13 godina za ratni zločin

Veće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu osudilo je danas na 13 godina zatvora Nenada Malića zbog ubistva dvojice i pokušaj ubistva jednog muslimanskog civila u Starom Majdanu 1992. godine.

Obrazlažući presudu, predsedavajući sudija Vesko Krstajić rekao je da je Malić kriv za ratni zločin i da je i sam optuženi tri dana nakon događaja istražnom sudiji detaljno opisao način na koji je ubio dve osobe, a jednu pokušao da ubije. Krstajić je naveo da je Malić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u stanju bitno smanjene uračunljivosti 21. decembra 1992, uz pretnju oružjem, izveo iz kafića "Fontana" u Starom Majdanu Huseina Grbića i ubio ga ubodom noža u desnu stranu vrata i potom hicem iz pištolja u grudni koš.

Istim pištoljem, Malić je, kao pripadnik Šeste krajiške brigade

Vojske Srpske Republike BiH zatim iz kafića izveo i Refika Velića i

usmrtio ga ispalivši mu hitac u glavu.

Potom je, udarcima po glavi i telu, pokušao da ubije i Džemala Hadžalića koji je na njegov poziv izašao iz kuće prekoputa kafića, ali je Hadžalić uspeo da pobegne, kada je optuženi, udarajući Hadžalićevom glavom o zid, krenuo da izvadi pištolj iz svoje kožne bunde. Suđenje Maliću počelo je 18. septembra ove godine, a od 9. januara se nalazi u pritvoru.

Malić je u odsustvu za isti zločin 2002. godine osuđen pred

kantonalnim sudom u Bihaću, a Ministarstvo pravde BiH je predmet

prosledilo pravosudnim organima Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malić osuđen na 13 godina za ratni zločin

Izvor: Mondo, 07.Dec.2009

Veće za ratne zločine osudilo je na 13 godina zatvora Nenada Malića zbog ubistva muslimanskih civila u Starom Majdanu 1992. godine.

Nastavak na Mondo...

Maliću 13 godina zatvora

Izvor: S media, 07.Dec.2009

Nenad Malić osudjen je danas na 13 godina zatvora zbog ubistva dva civila muslimanske nacionalnosti i pokušaja ubistva jednog u Starom Majdanu u Bosni i Hercegovini 1992. godine. ..Predsednik Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu Vesko Krstajić naveo je, obrazlažući presudu, da je i...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.