Osuđen ruski opozicionar Aleksej Navalni

Izvor: Radio 021, 30.Dec.2014, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen ruski opozicionar Aleksej Navalni

Ruski opozicioni lider Aleksej Navalni proglašen je krivim za prevaru jedne kozmetičke kompanije i osuđen je na uslovnu zatvorsku kaznu od tri i po godine.

Presuda Putinovom rivalu trebalo je da bude izrečena 15. januara, ali je sud u Moskvi iznenađujuće juče saopštio da će se to dogoditi ovog jutra. Tužilaštvo je ranije ovog meseca tražilo da sud osudi Navalnog na deset godina zatvora zbog prevare jedne kozmetičke kompanije.

Pristalice Navalnog osnovale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su grupu na Fejbuku za organizaciju protesta blizu Kremlja 15. januara kada je bilo najavljeno izricanje presude, a više desetina hiljada ljudi je izrazilo spremnost da učestvuje na tom skupu.

Navalni, kritičar Kremlja, optužen je da je sa svojim bratom Olegom proneverio 27 miliona rubalja (546.000 evra) i time oštetio francusku kozmetičku firmu Iv Roše.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.