Izvor: B92, 24.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen profesor zbog mita

Požarevac -- Profesor u srednjoj tehničkoj školi u Kostolcu Nikola Grubetić, osuđen nepravosnazno na godinu dana zatvora zbog primanja mita.

Njegova supruga Slađana Grubetic (43), trgovac iz Kostolca, osuđena je na šest meseci zatvora, uslovno dve godine zbog krivičnog dela davanja mita, rečeno je danas za B92 u Okružnom sudu u Požarevcu.

Protiv supružnika je požarevačka policija početkom aprila prošle godine podnela krivične prijave zbog osnovane sumnje da je Nikola, kao profesor matematike, zahtevao i primio 100 evra od jednog učenika da bi mu popravio ocenu, dok je Slađana dogovorila i izvršila predaju novca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.