Osuđen nakon masakra u Teksasu: Dobio 90 doživotnih kazni zatvora

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 20:29

Osuđen nakon masakra u Teksasu: "Dobio" 90 doživotnih kazni zatvora

Federalni sudija u Teksasu osudio je danas na 90 doživotnih kazni zatvora napadača koji je u jednoj Volmart prodavnici 2019. ubio 23 i ranio 22 osobe.

Kako prenosi Rojters, napadač Patrik Kruzijus (24) izjasnio se kao kriv i pristao na 90 doživotnih kazni kako bi izbegao smrtnu kaznu.

. Presuda federalnog suda usledila je nakon dvodnevnog svedočenja svedoka, među kojima su bili i neki od 22 preživela napada, kao i rođaka 23 ubijenih koji su dali izjave o pucnjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prisustvu Kruzijusa.

Tužioci su rekli da je napadač preko noći prešao više od 1.000 kilometara od predgrađa Dalasa do pograničnog grada El Pasa, izvršivši masakr 3. avgusta 2019. sa rumunskiom verzijom AK-47 i municijom sa šupljim vrhom. Neposredno pre napada, napadač je postavio na internet manifest u kojem je napisao:

''Ovaj napad je odgovor na hispansku invaziju na Teksas. Oni su podstrekači, a ne ja. Ja jednostavno branim svoju zemlju od kulturne i etničke zamene koja je nastala invazijom''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadač koji je ubio 23 osobe u Volmartu 2019. osuđen na 90 doživotnih kazni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2023, 08:42

Federalni sudija u Teksasu osudio je na 90 doživotnih kazni zatvora napadača koji je u jednoj Volmart prodavnici 2019. ubio 23 i ranio 22 osobe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.