Osuđen monstrum iz Delavera

Izvor: RTS, 23.Feb.2010, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen monstrum iz Delavera

Pedijatar Erl Bredli iz Delavera proglašen krivim za zlostavljanje 103 deteta, čime je okončan jedan od najtežih slučava seksualnog zlostavljanja dece u istoriji SAD.

Velika porota savezne države Delaver, na istočnoj obali SAD, proglasila je krivim pedijatra Erla Bredlija iz Luisa za seksualno zlostavljanje 103 deteta.

Bredli je optužen po 471 tački optužnice od 160 strana za brojne seksualne prestupe, uključujući silovanje, seksualnu eksploataciju dece, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedozvoljene seksualne odnose, konstantno seksualno zlostavljanje dece, napad i bezobzirno ugrožavanje dece.

Glavni tužilac Bo Bajden rekao je da je u Bredlijevoj ordinaciji i kući zaplenjeno više od 13 sati video materijala na kome su snimljene sve žrtve, a neki snimci su napravljeni još 1998. godine.

Pretpostavlja se da je ovo najteži slučaj seksualnog zlostavljanja dece u istoriji SAD, naveo je AP.

"Iako širom zemlje postoje slučajevi seksualnog zlostavljanja većeg broja dece, koliko je meni poznato, ovo je slučaj sa daleko najvećim brojem žrtava", istakao je Bajden.

Bredli je uhapšen u decembru prošle godine, pošto je jedna dvogodišnja devojčica ispričala majci kako je posle lekarskog pregleda odvedena u postoriju u podrumu, gde je zlostavljana.

Prošle nedelje, Bredliju je trajno oduzeta dozvola za bavljenje medicinom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.