Osuđen Nikola Sarkozi zbog mita i zloupotrebe položaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 15:21

Osuđen Nikola Sarkozi zbog mita i zloupotrebe položaja

Bio je predsednik Francuske od 2007. do 2012. godine

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi osuđen je zbog mita i zloupotrebe požaja.

Sarkozi je osuđen na tri godine zatvora, od kojih bi dve bile uslovno.

Sarkozi postaje drugi predsednik u savremenoj francuskoj istoriji koji je osuđen za korupciju.

Sarkozi je bio optužen da je pokušao da, uz pomoć svog pravnog savetnika 2014. godine, sazna tajne povezane sa istragom od zvaničnika Kasacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << suda Žiblera Azibera o odvojenoj istrazi o finansiranju kampanje.

Zauzvrat je Sarkozi nudio podršku advokatu u prijavi za funkciju u Monaku.

Tužilaštvo je tražilo četiri godine zatvora, mada bi dve bile uslovne. Tim odbrane Sarkozija tražio je da on bude oslobođen od optužbi.

. On se iz politike povukao nakon što nije izabran za predsedničkog kandidata svoje stranke na izborima 2017. godine, na kojima je pobedio Emanuel Makron.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sarkozi osuđen na 3 godine zatvora, 2 uslovno,zbog korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi (66) danas je prvostepeno osuđen na tri godine zatvora, od kojih dve godine uslovno, zbog korupcije i zloupotrebe položaja...Tu odluku je doneo pariski Krivični sud, a zajedno sa Sarkozijem osuđeni su i Tjeri Hercog i Žilbert Azibert iz Kasacionog suda,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.