Osudili Bajdena i SAD: Sramota za čovečanstvo koju istorija neće izbrisati

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 00:01

Osudili Bajdena i SAD: "Sramota za čovečanstvo koju istorija neće izbrisati"

Militantna palestinska grupa Hamas osudila je administraciju predsednika SAD Džozefa Bajdena jer je omogućila izraelsku opsadu Gaze.

Opsada je, kako navode, stotine hiljada Palestinaca dovela na ivicu gladi.

"Nesposobnost međunarodne (zajednice) i američko pokriće za zločin gladovanja koji okupacija koristi kao oružje za postizanje političkih ciljeva je sramota za čovečanstvo koju istorija neće izbrisati, čak i ako se američka administracija krije iza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obmanjujućih izjava o humanitarnoj situaciji u Pojasu Gaze", navodi se u saopštenju Hamasa, prenela je Al Džazira.

Militantna palestinska grupa je istakla da ih to neće osloboditi odgovornosti i učešća u ratnim zločinima počinjenim nad bespomoćnim civilima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.