Izvor: RTS, 21.Apr.2021, 17:26

Osuda skidanja zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora Biščevića

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje skidanje zastave Republike Hrvatske sa rezidencije ambasadora Hidajeta Biščevića, i izražava nadu da jedan nepromišljen i izolovani akt neće baciti senku na napore da se odnosi Srbije i Hrvatske postave na nove osnove kako bi se u budućnosti neometano razvijali u duhu uzajamnog poverenja i saradnje.
"Uvereni smo da će nadležni organi Republike Srbije postupati sa ozbiljnošću i hitnošću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koju ovakva situacija zahteva, a da će odgovorni za ovaj vandalski čin biti pronađeni i adekvatno sankcionisani", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Izražavamo žaljenje zbog neprijatnosti kojoj je bio izložen ambasador Hidajet Biščević, dokazani prijatelj Srbije i iskreni promoter unapređenja odnosa naših dveju država i naroda, ističe Ministarstvo.
U saopštenju se navodi da Srbija ostaje dosledno privržena duhu našeg naroda i tradicionalnom srpskom gostoljublju, sa željom da se svi predstavnici diplomatskog kora i svi stranci u našoj zemlji osećaju kao kod svoje kuće.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skinuta zastava Hrvatske sa rezidencije ambasadora u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2021

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) Srbije danas je najoštrije osudilo skidanje zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora Hidajeta Biščevića i izrazilo nadu da jedan nepromišljen i izolovani akt neće baciti sjenku na napore da se odnosi Srbije i Hrvatske postave na nove osnove ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.