Izvor: Medijski istraživački centar, 22.Okt.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuda napada na Teofila Pančića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestuje zbog uvredljivog napada Stanislave Pak, šefice pres službe predsednika Srbije, na novinara Teofila Pančića.
 Nije dobro, niti je u skladu sa praksom primerenom demokratskim društvima da medijiski savetnici na ovaj način dele lekcije novinarima.
 Činjenica da nije reč o stavu iznetom u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije, nego o ličnom stavu postavljenom na tviter nalogu ne može biti opravdanje za napad na novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << u kome je kolega Pančić izvređan na primitivan način.
 Posao službenika u pres službama nije da diktiraju novinarima šta i kako treba da misle i pišu. Na žalost, u Srbiji takva praksa opstaje već godinama. Svaka nova vlast je obnavlja,  s tim što je sada „obogaćena“ i ličnim uvredama.
 Stanislava Pak, šefica pres službe predsednika Srbije, neprimerenim i grubim govorom mržnje napala je sa svog Tviter naloga kolumnistu nedeljnika „Vreme“ Teofila Pančića.
 Napada na Pančića osudila je oštro najpre redakcija „Vremena“.
 „Reč je o pokušaju zastrašivanja i napadu na dostignute standarde slobode javnog izražavanja. Nedopustivo da takav jezik i način komunikacije dolaze iz kabineta predsednika Srbije, od službenice čiji je posao održavanja službene komunikacije između predsednika i medija. Smatramo i da je ovaj pokušaj ad hominem diskvalifikacije opasan jer poziva na linč našeg autora koji je već bio žrtva fizičkog napada dvojice ekstremista“, navodi se u saopštenju Vremena.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.