Osuda Kine

Izvor: B92, 31.Dec.2023, 12:47

Osuda Kine

Kina je osudila izjave predsedničkog kandidata tajvanskog regiona Vilijama Laija i ocenila ga kao "rušitelja mira".

Kina je to uradila nakon što je branio pravo Tajvana da sam upravlja tim regionom.

Čen Binhua, portparol kineske Kancelarije za poslove Tajvana, izjavio je da je Laijev diskurs na debati bio "pun konfrontacijskog razmišljanja", preneo je AP.

On je istakao da je Lai, koji je trenutno potpredsednik tajvanskog regiona i član vladajuće Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narodne partije, "pokretač potencijalno opasnog rata u Tajvanskom moreuzu".

Lai je u subotu rekao da je otvoren za razgovore sa Pekingom sve dok, kako je naveo, "postoji jednakost i dostojanstvo sa obe strane Tajvanskog moreuza".

Lai će se boriti na predsedničkim izborima 13. januara protiv kandidata Hou Ju-iha iz stranke Kuomintang, koja je više naklonjena Kini, i Ko Ven-đea iz Tajvanske narodne partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.